Odder Fitness Center - Fit Cuffs

fitcuffs


Okklusionstræning - effektfuld styrketræning uden tunge vægte 

Hvad er Fit Cuffs®?

Se Fit Cuffs® officielle hjemmeside (www.fitcuffs.dkHer

Fit Cuffs® er et træningssystem udviklet i Odder Fitness Center med et fokus på Nem, Sikker og Effektiv okklusionstræning for alle uanset alder og træningserfaring.

Okklusionstræning eller mere korrekt "delvis okklussionstræning" kendes også som BFR og er primært et alternativ eller supplement til traditionel styrke- og genoptræning.


Hvorfor træne med Fit Cuffs®?

Det er videnskabeligt dokumenteret, at man skal træne med mindst 50-60% af, hvad man kan løfte én gang, hvis man ønsker muskelvækst (hypertrofi) eller styrke - også kendt som konventionel styrketræning. Med okklusionstræning er det muligt at træne med lavere vægt svarende til 20-50% af, hvad man kan løfte én gang og stadig opnå en tilsvarende effekt.


Hvordan virker okklusionstræning?

Ved okklusionstræning bremser man blodtilførslen til de arbejdende muskler, hvilket medfører at man kan træne med lav belastning, men stadigvæk stimulere musklerne til at blive stærkere, større og mere udholdende, sammenlignelig med konventionel styrketræning.

Mere end 200 videnskabelige studier har påvist effekten af "delvis-okklusionstræning", hvilket også gør at bl.a. Team Danmark benytter okklusionstræning på tværs af alle deres idrætsgrene.


Fit Cuffs er professionelt okklusionstrænings udstyr som både benyttes til styrketræning, genoptræning og præstationsfremmede træning.

Fit Cuffs benytter oppustelige manchetter hvorved trykket og afklemningen kan kontrolleres meget præcist, hvilket netop medfører sikker og effektiv okklusiontræning. Via Fit Cuffs Training appen, har man et kartotek med mulighed for at tilføje klienter, finde et delvist individuelt tilpasset tryk via en algoritme, samt registrere udregne okklusionstrykket målt med det medfølgende bluetooth device. Fit Cuffs benyttes pt. blandt fysioterapeuter i hele Europa, USA og Canada samt topklubber i Premier League, Ligue 1, rugbyklubber samt elite skisport, triathlon og enkelte steder i det danske sundhedsvæsen.

Hvordan benyttes Fit Cuffs® i praksis?

Fit Cuffs® benytter oppustelige manchetter (Cuffs) hvor trykket kontrolleres via en pumpe (Fit Manometer). Graden af afklemning kan derved kontrolleres meget præcist, hvilket netop medfører en Sikker og Effektiv træning!

Via den appen (fitcuffs.web.app), kan man finde et delvis individuelt tilpasset tryk. Efter man har indstillet trykket, afmonterer man Fit Manometret, hvorved man kan træne frit, uden andet end Cuffs monteret på kroppen.

”Jeg kan virkelige belaste musklerne uden det påvirker mit svage knæ. Det har haft betydning for mig på længere sigt ift. styrken, så nu er det muligt at genoptage min træning fra tidligere. Jeg vil helt sikkert anbefale træningsformen og Fit Cuffs® til genoptræning for mange andre!” - Citat fra tidligere klient der benyttede delvis okklusionstræning med Fit Cuffs® intensivt over 5-6 uger.

Ved okklusionstræning "snyder" man kroppen til at opleve udmattelse, som er et vigtigt signal for muskelvækst og styrke.

Men er det farligt at benytte denne træningsform? Svaret er NEJ - ikke med Fit Cuffs® træningssystem. Fit Cuffs® er et gennemprøvet produkt med afsæt i forskningen inden for sport- og rehabiliteringsvidenskab.

Det er nu muligt at købe forskellige produkttyper via fitcuffs.dk. Fit Cuffs® Træningssystem.

Lagerstatus: På Lager

Læs om vilkår og betingelser herr.

Fit Cuffs® kan også købes direkte i Odder Fitness Center.

Find Fit Cuffs® på Instagram og Facebook og Youtube

 

 

 Logo insta            logo facebook

 

 

Vi anbefaler, at du modtager undervisning i okklusionstræning, inden du starter med at benytte Fit Cuffs® i din træning. Odder Fitness Center og deres medarbejdere kan ikke drages til ansvar for fejlagtig benyttelse af Fit Cuffs træningssystem.  

 

 

 

til hjemmeside søjlediagram over muskelvækstkredsløb